Heb ik een kalknagel

Kalknagel (ook wel: schimmelnagel), likdoorns en voetschimmel staan bovenaan de top 5 van meest voorkomende voetaandoeningen in Nederland en worden door iedereen als onprettig ervaren, dat is dan ook de reden wat men zo snel mogelijk een oplossing zoekt voor de lelijke nagel.

Heb jij ook last van kalknagel? Hoe ziet je kalknagel of schimmelnagel eruit? En wat doe je eraan? Helpt het product dat jij gebruikt of juist niet? En hoe voorkom jij kalknagels?

Kalknagel oorzaken

Kalknagels zijn moeilijk te bestrijden omdat de schimmel aan de onderkant van de nagel zit en door de nagelplaat als het ware wordt beschermt. Als je kalknagels niet behandelt, kunnen ze na verloop van tijd geelwit en bruin worden van kleur. Verder worden ze dik, bobbelig en kan de nagelplaat los laten. Het behandelen van een kalknagel is lastig; de nagelplaat voorkomt in veel gevallen dat een anti-schimmelproduct goed tot bij de schimmels kan doordringen (de nagelplaat is onderdeel van het zgn. ‘nagelapparaat’. Dit nagelapparaat bestaat uit de nagelmatrix, het nagelbed, de nagelwallen en natuurlijk de nagelplaat zelf) .

Weten of je een kalknagel hebt?

Doe de kalknagel test